Nieuwe kleding van bestaande grondstoffen

In 2050 is Nederland circulair. Maar waarom wachten als je nu ook al stappen kunt zetten? Brandyourwear.com levert circulaire werkkleding.

Onze circulaire kleding wordt gemaakt van oude textielproducten of restpartijen. Dit betekent dat we geen nieuwe grondstoffen gebruiken. Samen naar een duurzame kledingindustrie.

Circulaire producten

Upcycled kleding

Een circulair product is een upcycled product. Gebruikte lakens, handdoeken, werkbroeken, overalls, T-shirts, polo's en sweatshirts worden gestript, gemuteerd en vervezeld. Vervolgens worden de garens gespind waarvan nieuwe producten worden geproduceerd. 100% circulair.

Wat is het verschil tussen recycling & upcycling?

Een gerecycled product bestaat gedeeltelijk uit gerecyclede materialen en betreft vrijwel altijd een combinatie van gebruikte én nieuwe materialen. Een circulair product is volledig opgebouwd uit gebruikte textiel.
Image

Het proces

Materialen verzamelen

De eerste stap is het verzamelen van gebruikte kleding en textiel. Ingezameld materiaal is afkomstig uit de industrie (werkkleding), uit ziekenhuizen (lakens en handdoeken) en van fashion brands en grootwinkelbedrijven (niet-verkochte artikelen).

Van oud textiel naar nieuw doek

Logo's, ritsen en knopen worden verwijderd. Hierna wordt de kleding in kleine stukjes gehakt en vervezeld tot een soort pulp. De vervezelde stof wordt omgezet in garen, waarmee een doek wordt gebreid. Soms wordt het doek in de juiste kleur geverfd. Hierbij wordt geen water gebruikt; zo blijft het proces 100% circulair.

Klaar voor productie

Als het doek klaar is, worden patronen volautomatisch gestanst, bedrukt en aan elkaar gestikt. Hierna volgt het vouw- en stapelproces en zijn de artikelen gereed voor gebruik.

Oude kleding inleveren?

Veel organisaties kiezen elke paar jaar voor nieuwe bedrijfskleding. Wij nemen de oude producten graag over zodat de nieuwe bedrijfskleding hiervan kan worden gemaakt. Zo zorgen we met elkaar dat de grondstoffen in de kringloop blijven.

Onze catalogus

Wij werken met verschillende merken en leveranciers, zodat we altijd het mooiste, leukste, beste en creatiefste product kunnen kiezen. Nieuwsgierig? Je kunt onze catalogus downloaden voor een indruk!
Ongeldig

Ongeldig

© 2021 Brandyourwear.com.
Website door Djen Design.

Brandyourwear.com is lid van VAO en OVZ.